kersenseizoen 2024, (nog gedurende 14 dagen)
Over ons
Over ons

De Kerseboogart
Ik ben begonnen met de aanplant aan de putakker in de winter van 2011/2012, en heb na een aantal jaren ong. 2000 bomen staan die in 2014 voor het eerst een beetje in productie zijn genomen,in 2015 heeft de boomgaard een mooie productie gegeven. In 2016 is het overgrote deel verregend, maar in 2017 beginnen we weer opnieuw , nieuw ronde nieuwe kansen! Vanaf 2018 zijn we helemaal los gegaan en leveren aan verschillende winkels in de regio waar u ons mooie product kunt vinden.

teelt
Owoce_wisni
De oogst van de kersen vindt plaats in juni/juli

De pluk gebeurt nog steeds met de hand,de bomen zijn helemaal in gepakt met een regenkap en een net zodat de regen en de vogels geen spelbreker kunnen zijn voor de oogst.Zodat de heerlijke kers bij u terecht kan komen.
Pruimenteelt
4-2-2015 005
Sinds 2013 aangeplant 4 rassen OPal, Jubelium,Reine victoria en Valor wat voor een 8 weken pruimen geeft
wijn
sinds enkele jaren maak ik ook wijn, kersenwijn van eigen kersen. En ook wijn van eigen wijngaard bij de boomgaard. hij is na veel keren proberen, zeer goed bevonden door eigen mensen/familie/klantenkring.
Dus van af nu ook te koop bij de boekelse kersenboogart.
honing
Ik(Stefan) ben al heel lang imker. De bijen bestuiven mijn kersen, ook doe ik reizen met de bijen. Sinds enkele jaren ook met selectie op rust,raatvast en haaldrift, zogenaamd koninginnenteelt. wat weer betere bijen oplevert. Ik ga met ze naar andere boomgaarden (kers,appel,peer,) en ook sta ik op koolzaad en heide. Ook heb ik de honing staan bij de boekelse kersenboogart en bij de reijse heerlijkheid in Gemert.